04 septembre 2018

Nieuwe motoren en spitstechnologie voor de nieuwe Jeep® Renegade 2019

 • Met zijn nieuwe 1.0 l 115/120 pk en 1.3 l 150 of 180 pk turbo benzinemotoren biedt de nieuwe Jeep® Renegade uitstekende prestaties en een optimaal brandstofrendement.
 • Nieuw exterieur design met geïntegreerde LED koplampen.
 • Hypergeavanceerde, hoogtechnologische standaard veiligheidsvoorzieningen zoals de Lane Sense Departure Warning Plus en het Intelligent Speed Assist met Traffic Sign Recognition.
 • UConnect-systeem van de laatste generatie met 5'' of 8,4'' aanraakscherm.
 • Vanaf september beschikbaar bij de Belgisch-Luxemburgse Jeep-distributeurs.
 • Sinds zijn succesvolle lancering in 2014, staat de Jeep Renegade symbool voor de nieuwste generatie van de compacte SUV's. De Jeep Renegade, die geproduceerd wordt in Italië, belichaamt al deze facetten en drukt ze uit in zijn onmiskenbare Jeep-design, zijn iconische radiatorrooster met zeven sleuven en zijn uitmuntende dynamische rijkwaliteiten !

  Vandaag wordt de Jeep Renegade vernieuwd en bouwt hij voort op de troeven die hem hebben geholpen om het fel bevochten cross-oversegment te veroveren en nieuwe Europese verkooprecords te vestigen voor Jeep. Het nieuwe model onderscheidt zich door een nog meer uitgebreide uitrusting en infotainmentsystemen van het hoogste niveau. De nieuwe Renegade blijft trouw aan de Jeep-filosofie om nieuwe normen te vestigen. Zo kan hij schermen met een nieuw motorgamma, ontwikkeld om zowel op de weg als op het terrein een laag verbruik aan uitstekende prestaties te koppelen. Nieuwe turbobenzinemotoren met drie en vier cilinders maken hun opwachting op de nieuwe Jeep Renegade: het nieuwe gamma omvat een 1.0 met 115/120 pk en 190 Nm koppel en een 1.3 met 150 of 180 pk en een koppel van 270 Nm.

  Daarnaast omvat het motorgamma de opgewaardeerde 1.6- en 2.0 MultiJet II-dieselmotoren met SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction). Alle motoren voldoen aan de Euro 6/D-normen. De motoren van de nieuwe Renegade 2019 kunnen worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, een DDCT (Dual Dry Clutch Transmission)-transmissie en een negentrapsautomaat voor een fantastische, comfortabele rijervaring.

  De Renegade beschikt voortaan over een nog opvallendere stijl, met een opgewaardeerde voorkant en onmiskenbare kenmerken die voortvloeien uit het typische design en het technische erfgoed van het merk. Opvallende en iconische stijlkenmerken van de nieuwe Jeep Renegade zijn onder meer de ronde koplampen en de trapeziumvormige wielkasten. De Renegade 2019 is stilistisch ook duidelijk verwant met de nieuwe Wrangler, hoewel zijn stijl zich zowel leent voor de stad als voor het terrein. Zijn terreincapaciteiten zijn simpelweg ongeëvenaard en blijven de referentie in dit segment. De nieuwe Renegade is verkrijgbaar met voor- en vierwielaandrijving, biedt de keuze tussen twee 4x4-systemen en is uitgerust met een uitschakelbare achteras, de tractiecontrole Selec-Terrain, een vertrekhulp voor hellingen en een afdaalhulp voor hellingen. Zijn 4x4-capaciteiten worden ten top gedreven in de Trailhawk-uitvoering, die in het leven werd geroepen voor terreinliefhebbers en die tal van specifieke, stilistische en technische voorzieningen omvat.

  In België en het Groothertogdom Luxemburg is de Renegade 2019 verkrijgbaar vanaf september. Het volledige gamma telt vier afwerkingsniveaus - Sport, Longitude, Limited en Trailhawk - en biedt de keuze tussen twee nieuwe MultiAir III-benzinemotoren en twee MultiJet II-turbodiesels, tussen voor- en vierwielaandrijving en tussen drie transmissies (handgeschakelde zesversnellingsbak, DDCT en negentrapsautomaat).

  Marktscenario en succes van de Renegade

  De Jeep Renegade was het eerste model van Fiat Chrysler Automobiles dat werd ontwikkeld door een team van Italiaanse en Amerikaanse ontwerpers en ingenieurs en wordt als eerste model in de geschiedenis van het merk gebouwd in Italië, meer bepaald in de Melfi SATA-fabriek in Basilicata. Kortom, hij is de eerste Jeep die het design, de functionaliteit en de terreinexpertise van het Amerikaanse merk - al 75 jaar een synoniem voor vrijheid, avontuur en terreinwagens - combineert met de stijl en rijeigenschappen die Italiaanse auto's hun wereldwijde faam hebben gegeven. De Renegade is bovendien het eerste wereldwijde Jeep-model dat wordt gebouwd op drie continenten. Hij rolt niet alleen van de band in Europa maar wordt ook geassembleerd in de GAC FCA-fabriek in Guangzhou (China) en in Pernambuco (Brazilië).

  Met meer dan 73 200 nieuwe inschrijvingen in 2017 was de Renegade Jeeps meest verkochte SUV in Europa en verscheidene belangrijke markten op het continent, waaronder Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
  In mei 2018 was de Renegade het meest verkochte Jeep-model in Europa, met een verkoop die 19,1 procent hoger lag dan in 2017. De leidersrol van de Renegade werd ook bevestigd in de eerste vijf maanden van dit jaar, en dat zowel in Europa als in de belangrijkste markten. 

  De succesformule van een uiterst populair model verbeteren is nooit eenvoudig. Vandaag krijgt de nieuwe Jeep Renegade 2019 een opgewaardeerde stijl met nieuwe "full led"-koplampen, een nieuw motorgamma ontwikkeld met het oog op Europese klanten, een rijkere veiligheidsuitrusting en geavanceerde nieuwe infotainmentsystemen.

  Als unieke SUV en authentieke Jeep in de markt van de cross-overs versterkt het vernieuwde model de gedurfde stilistische persoonlijkheid en de dubbele roeping van het model door zijn unieke kenmerken nog extra kracht bij te zetten. De Renegade is een auto voor korte stadsritten, met dank aan zijn wendbare en snedige rijgedrag, maar werpt zich ook op als de ideale SUV om nieuwe paden te ontdekken dankzij zijn uitstekende terreincapaciteiten.

  Nieuw gamma benzine turbomotoren

  De nieuwe benzine turbomotoren debuteren op de nieuwe Renegade. Ze zijn gebaseerd op een moduleerbare structuur en zijn verkrijgbaar in twee configuraties: enerzijds een 1.0-driecilinder met een maximumvermogen van 115/120 pk en een maximumkoppel van 190 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, en anderzijds een 1.3-viercilinder met 150 pk, gekoppeld aan een DDCT-transmissie met dubbele koppeling. Beide krachtbronnen sturen hun vermogen naar de voorwielen. Een levendige 1.3 Turbo benzine met 180 pk, vierwielaandrijving en een negentrapsautomaat met koppelomvormer is eveneens verkrijgbaar. Beide 1,3-litermotoren leveren een maximumkoppel van 270 Nm.

  De FCA-groep ontwikkelde de nieuwe Turbo-motoren om een gamma gedownsizede benzinemotoren aan te bieden die een laag verbruik aan toonaangevende prestaties koppelden voor erg uiteenlopende toepassingen. De basisstructuur van de nieuwe motoren garandeert de efficiëntie, moduleerbaarheid en een aanzienlijke graad van standaardisering voor de onderdelen, het productieproces, de flexibiliteit en de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden.

  De nieuwe motoren zijn volledig van aluminium gemaakt om het gewicht te drukken (gewicht vanaf 93 kilogram). De krukas, die werd ontwikkeld in samenwerking met Teksid, is vervaardigd uit een aluminiumlegering die onder hoge druk gegoten wordt. Ook werden er gietijzeren voeringen gebruikt om de structurele robuustheid te verhogen. Ze zijn 1,8 millimeter dik en langs de buitenkant gecoat met aluminium om de metallurgische hechting tussen voering en motorblok te verzekeren. Nadat de ingenieurs verscheidene krukasdesigns hadden bestudeerd, werd een architectuur met grondplaat gekozen omdat deze de beste balans van lawaai, trillingen, gewicht en structuurprestaties biedt.

  En om het rendement te maximaliseren en de prestaties en zuinigheid te verbeteren ten opzichte van het vorige model, hebben de nieuwe motoren een boring van 70 millimeter, een verhouding slag/boring van 1,24 en een 10 millimeter uit de as geplaatste krukas. Dat vertaalt zich in een erg compacte verbrandingskamer die de thermische efficiëntie verhoogt. De architectuur met drijfstang en krukas verhoogt het mechanische rendement en doet de wrijving afnemen. Alle benzine turbomotoren met drie en vier cilinders gebruiken deze innovatieve verbrandingsmodule.

  De kop heeft vier kleppen per cilinder en een enkele bovenliggende nokkenas. De compacte structuur van de verbrandingskamer garandeert een snelle verbranding. De inlaatkanalen met sterk wervelingseffect zorgen voor turbulentie in de lucht en een korte verbrandingstijd met regelmatige vlamverspreiding, wat een hoge thermische efficiëntie en doorgedreven pingelcontrole met zich meebrengt.  Het hoogtechnologische niveau van de nieuwe aandrijving komt tot uiting in de talloze vernieuwende technische elementen, zoals de directe brandstofinjectie, die de volumetrische efficiëntie maximaliseert, en de inertiearme turbolader, aangestuurd door een elektrisch gestuurde wastegate-bediening en gekoppeld aan een watergekoelde compressor in het inlaatspruitstuk om een snellere overgangsrespons te verzekeren.

  De derde generatie van de exclusieve MultiAir-technologie, die het verbrandingsrendement verbetert door de lifthoogte en timing van de kleppen bij te sturen, debuteert op de nieuwe turbomotoren. MultiAir III, de jongste evolutie van het systeem, optimaliseert de onafhankelijke opening en sluiting van de inlaatkleppen. Door specifieke nokprofielen voor de in- en uitlaat te gebruiken, verhoogt men de efficiëntie bij lage belasting door de uitlaatgassen te recirculeren door de inlaatkleppen vervroegd te openen, terwijl het vermogen bij hoge belasting tegelijk wordt benadrukt door de sluiting van de klep te vertragen. Kortom, de MultiAir III-technologie kan de echte compressieverhouding reduceren, de pingelneiging controleren en de efficiëntie verhogen, ook wanneer de motor veel vermogen aflevert.

  De nieuwe benzine turbomotoren werden geperfectioneerd gedurende meer dan 75 000 uur aan virtuele analyses, 60 000 uur aan tests en vijf miljoen testkilometers, die in alle uithoeken van de wereld werden gereden op wegen en terreinen om de robuustheid en betrouwbaarheid te verzekeren.

  De nieuwe Jeep Renegade mag als eerste model van de groep gebruik maken van de innovatieve turbobenzinemotoren, die werden ontwikkeld om de aangename rijervaring die Jeep-klanten van hun SUV verwachten te combineren met een brandstofbesparing van 20 procent in vergelijking met zijn voorgangers en een uitmuntend rijcomfort.

  Twee krachtige 1.6 en 2.0 MultiJet II-dieselmotoren met Start&Stop-systeem

  De nieuwe Jeep Renegade 2019 kan ook worden uitgerust met een 1.6- of 2.0-turbodieselmotor. Beide motoren beschikken over de MultiJet-technologie van de tweede generatie, die werd ontwikkeld en gepatenteerd door de FCA-groep. Klanten krijgen de keuze uit twee cilinderinhouden, een 1.6 met 115/120 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een DDCT-transmissie met dubbele koppeling, en een 2.0 met 140 of 170 pk en een handgeschakelde versnellingsbak of negentrapsautomaat.

  Om de efficiëntie van de uitlaatgasnabehandeling te verhogen, gebruiken deze motoren het "SCR on filter"-principe, een oplossing die de selectieve katalytische reductie integreert boven het DPF-substraat. Dat resulteert in:

  -         Een daling van de NOx-uitstoot door de injectie van AdBlue (de passieve SCR-katalysator onder de vloer beheert ammoniakslip om het reductieproces voort te zetten).

  -         Een daling van de roetuitstoot door regeneratiebeheer.

  -         Vermogens- en koppelwaarden die bevestigen dat de MultiJet II-familie uitmuntende prestaties met een maximale efficiëntie verenigt.

  Compromisloze stijl

  De nieuwe Renegade 2019 kreeg een nieuwe, modernere look dankzij de nieuwe neus, die net als de Wrangler een hertekend, ingesneden radiatorrooster met zeven sleuven kreeg, evenals nieuwe koplampen en mistlichten. De dakstangen zijn in het zwart uitgevoerd op de Longitude-, Limited- en Trailhawk-uitvoeringen.

  Belangrijke nieuwe voorzieningen van het model zijn de nieuwe lichtunits vooraan met "full led"-technologie voor de dagrijlichten, grootlichten, dimlichten en mistlichten (optie op Limited en Trailhawk), die de efficiëntie en veiligheid van de wagen ten goede komen. Die nieuwe koplampen bieden een 50 procent hogere lichtopbrengst dan halogeenkoplampen en een 20 procent hogere helderheid dan xenonkoplampen. Dat komt zowel het dieptezicht als de zijdelingse verlichting ten goede. Deze wijzigingen geven de voorkant van de Renegade een persoonlijke, geëvolueerde look die perfect aansluit bij de typische Jeep-stijl. De achterkant werd voorzien van bijgewerkte achterlichten met nieuwe led-lichtblokken, die beschikbaar zijn op de Limited en Trailhawk. De lichtblokken vormen een cruciaal designelement van de achterkant met hun karakteristieke "X"-patroon geïnspireerd op de Wrangler. Dit is nog een onmiskenbaar designelement van Jeep dat het karakter van beide modellen in de verf zet. 

  De koetswerken worden aangevuld met nieuwe velgen, die de Renegade een exclusieve aantrekkingskracht geven en verder bijdragen tot de eindeloze personaliseringsmogelijkheden die klanten genieten. Het nieuwe modeljaar biedt de keuze uit zeven verschillende velgen van 16", 17", 18" en 19", stuk voor stuk met een speciale afwerking. De 19"-velgen zijn voor het eerst verkrijgbaar op de Renegade en zijn exclusief voorbehouden aan de Limited-uitvoering. 

  Dat resulteert in een auto die zich inspireert op het design van de Jeep Wrangler in de vorm van wederzijdse stilistische knipogen en invloeden en die zich onderscheidt door een nog opvallender en vernieuwender design dat toch trouw blijft aan de tradities van het merk Jeep. Het koetswerk behoudt de functionaliteit die altijd al centraal stond in het design en het robuust gevormde koetswerk van de Renegade. Een andere gemeenschappelijke en onmiskenbare eigenschap die hij deelt met de Wrangler zijn de twee types van open daken, die klanten laten genieten van de vrijheid van open rijden. Enerzijds is er het grote, elektrisch bediende glazen schuifdak met twee panelen en anderzijds is er het exclusieve My Sky-dak met twee panelen die men eenvoudig kan verwijderen en in de koffer kan opbergen.

  Interieur: aandacht voor details, ruimte en functionaliteit

  De interieurs van de Renegade geven blijk van een authentieke en moderne look die perfect aansluit bij het merk-DNA. Het passagierscompartiment onderscheidt zich door een extreme aandacht voor details, innovatieve kleurencombinaties, kwalitatieve materialen, hoogtechnologische uitrusting en praktische en functionele opbergvakken.

  Al sinds zijn lancering staat de Renegade bekend om zijn globale functionaliteit. Die werd nog verder geoptimaliseerd met een nieuwe middenconsole met ingebouwde smartphone-houder, nieuwe bekerhouders en bijkomende opbergvakken, waaronder een vak voor een iPad Mini en andere kleine accessoires. Eveneens nieuw is de positie van de bijkomende USB-poort: die is standaard voorzien vanaf de Longitude en bevindt zich voortaan achteraan de centrale armsteun, zodat ze gemakkelijk toegankelijk is voor de achterpassagiers. Deze slimme oplossingen creëren ruim 1,2 liter aan extra opbergruimte. 
  Zelfs op vlak van interieurruimte staat de Renegade aan de top van zijn segment en onderscheidt hij zich door zijn hoofdruimte en de breedte van zijn zetels.

  De Renegade biedt ook verscheidene personaliseringsmogelijkheden voor het interieur dankzij diverse specifieke configuraties voor elk afwerkingsniveau. Zo kunnen klanten de bekleding kiezen die het best bij hun behoeften aansluit, van Trespass Black tot Polar Plunge. Die laatste wordt bijvoorbeeld aangeboden in de combinatie Sky Grey en Zwart leder, met stiknaden in Ski Grey op de Limited-uitvoering. Andere designverbeteringen zijn onder meer de opgefriste randen op de radio, de verluchtingsroosters, de middentunnel en de luidsprekers. Ook het interieur deelt enkele details met dat van de Wrangler, waaronder het brede, horizontale instrumentenbord met centrale focuspunten en trapeziumvormige details.

  De legendarische terreincapaciteiten van Jeep

  De nieuwe Jeep Renegade is verkrijgbaar in twee configuraties: voor- en vierwielaandrijving. De legendarische terreincapaciteiten van het merk worden verzekerd door twee geavanceerde 4x4-systemen, Jeep Active Drive en Jeep Active Drive Low, die in alle gebruiksomstandigheden toonaangevende prestaties garanderen. Jeep Selec-Terrain is geïntegreerd met vier standen voor een optimale respons op elke ondergrond: Auto, standaardmodus met uitschakelbare achteras, Sneeuw, 4x4-modus afgesteld om onderstuur tegen te gaan, Zand en modder, en 4WD om de tractie bij lage snelheden te verhogen door meer wielspin toe te laten.

  Jeep Active Drive

  Jeep Active Drive is een volautomatisch systeem en schakelt ongeacht de snelheid naadloos over tussen voor- en vierwielaandrijving om energieverliezen te voorkomen en het brandstofverbruik te reduceren wanneer vierwielaandrijving niet nodig is. Het systeem vergt geen enkele interventie van de bestuurder, corrigeert de gierneiging bij een dynamische rijstijl en verbetert de respons bij zowel onderstuur als overstuur. Jeep Active Drive kan tot 2 000 Nm aan koppel naar de achterwielen sturen om een optimale grip te verzekeren in gladde omstandigheden. In de achterwielaangedreven modus gebruikt de variabele natte koppeling gepatenteerde Jeep-algoritmes om in alle rijomstandigheden de juiste hoeveelheid koppel te leveren, zelfs op gladde wegen, bij agressieve acceleraties en bij een dynamische rijstijl.

  Jeep Active Drive Low

  Jeep Active Drive Low omvat Jeep Active Drive maar brengt de kruipverhouding op 20:1 voor rasechte 4x4-prestaties. In combinatie met de 2.0-dieselmotor en de negentrapsautomaat garandeert dit systeem de beste terreinprestaties in dit segment bij extreme terreinomstandigheden. Jeep Active Drive Low voegt een extra afdaalhulp voor hellingen (Hill Descent Control) toe aan de Selec-Terrain-functies.

  Dat Hill Descent Control-systeem (HDC) maakt het mogelijk om vlot en gecontroleerd een ruwe of gladde helling af te rijden zonder dat de bestuurder het rempedaal hoeft te gebruiken. Wanneer het systeem actief is, kan de wagen steile afdalingen afrijden door de snelheid van elk wiel te controleren met de ABS-remmen en zo een optimaal elan en ritme te verzekeren.

  Trailhawk

  Met zijn onafhankelijk opgehangen wielen, die een maximale veeruitslag tot 205 millimeter en een bodemvrijheid tot 210 millimeter verzekeren, vestigt de Jeep Renegade Trailhawk nieuwe normen in dit segment en levert hij onovertroffen terreincapaciteiten. Bovendien omvat het Selec-Terrain-systeem op deze versie ook een "Rock" functie om de tractie en grip van de wielen te maximaliseren.

  Connectiviteit en Infotainment

  Naargelang het uitrustingsniveau kan de nieuwe Jeep Renegade worden uitgerust met Uconnect™ 5'' of Uconnect™ 8.4" NAV, stuk voor stuk systemen met een aanraakscherm, gebruiksvriendelijke functies, een krachtige processor en een verbeterde respons. Met dit systeem kan de bestuurder de airconditioning, het soundsysteem en nog veel meer rechtstreeks bedienen vanaf het Uconnect™ display, wat de veiligheid tijdens het rijden ten goede komt. 

  Het systeem Uconnect™ 8.4" NAV beschikt bovendien over een capacitief aanraakkleurenscherm met hoge resolutie dat de interface-ervaring voor de gebruiker sterk verbetert met knijp- en zoomcapaciteiten en een personaliseerbare menubalk met sleep- en neerzetfuncties. Andere functies van het Uconnect™-systeem zijn onder meer handenvrij bellen, navigatie en text-to-speech voor een veilige, comfortabele en geconnecteerde dagelijkse rijervaring. Er zijn ook ingebouwde radiofuncties waarmee gebruikers internetradio kunnen streamen via Bluetooth of vanaf compatibele persoonlijke toestellen die op de USB- en AUX-poorten zijn aangesloten. Het Uconnect™-navigatiesysteem met gedetailleerde instructies is standaard op Uconnect 8.4" NAV, dat ook over een gebruiksvriendelijke spraakbediening beschikt zodat Jeep-eigenaars het adres van hun bestemming gewoon in een keer kunnen invoeren.

  Integratie van Apple CarPlay-functies en compatibel met Android Auto™

  Het systeem Uconnect™ 8.4" NAV van de nieuwe Renegade werkt samen met Apple CarPlay, de intelligentste en veiligste manier om een iPhone te gebruiken tijdens het rijden. 

  Het infotainmentsysteem is bovendien compatibel met Android Auto™, dat het beste van Google rechtstreeks aanbiedt in Jeeps middelgrote SUV. 

  Concreet optimaliseert Apple CarPlay de routes die het systeem uitstippelt op basis van de verkeerssituatie en kan het worden gebruikt om te bellen en gebeld te worden, om tekstberichten te openen en muziek af te spelen terwijl de bestuurder zich ten volle concentreert op de weg. Android Auto™ trekt de Android-ervaring door naar de auto door apps en services te projecteren op het centrale scherm. Android Auto™ werd ontwikkeld om gemakkelijker en veiliger informatie op te zoeken tijdens het rijden. De bestuurder kan Google Maps™ gebruiken om routeaanwijzingen te ontvangen en gemakkelijk toegang te krijgen tot muziek, multimedia-inhoud en de meest gebruikte messengers. Tot slot brengt Waze for Android Auto de functies van de Waze-gemeenschap rechtstreeks naar het centrale scherm van de auto. De eenvoudige, onmiddellijke interactie met toestellen maakt het leven van de inzittenden makkelijker door hetzelfde besturingssysteem te gebruiken in de auto, om veilig, eenvoudig en voortdurend geconnecteerd te blijven. Dat vertaalt zich in een fantastische levenskwaliteit en een betere ergonomie in het interieur.

  Android Auto™ en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.

  Jeep Uconnect™ LIVE-services beschikbaar op alle Uconnect™-systemen

  De twee systemen - Uconnect™ 5"en Uconnect™ 8.4" NAV - bieden Uconnect™ LIVE-services aan zodat klanten diverse applicaties kunnen gebruiken en bekijken op het Uconnect™-scherm door gewoon hun smartphone te verbinden met de wagen. De Uconnect™ LIVE-app kan op uw smartphone worden gedownload vanuit de Apple Store of Google Play.

  Met Uconnect™ LIVE en het aanraakscherm kunnen gebruikers verbinding maken met TuneIn Internet, een radio-app die meer dan 100 000 internetzenders uit de hele wereld samenbrengt, het Deezer Internet Music-platform met meer dan 35 miljoen tracks, Reuters om op de hoogte te blijven van het wereldnieuws, en natuurlijk Facebook, Facebook CheckIn en Twitter om contact te houden met uw vrienden en volgers. Uconnect™ LIVE kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot my: Car, de dienst die in real time serviceherinneringen verstuurt en een elektronische gebruikersgids omvat om onderhoudsinterventies op te volgen.

  Jeep Skills, de exclusieve app om terreinprestaties in real time te meten

  Klanten die hun terreinprestaties willen opkrikken en avonturen willen beleven in de meest authentieke Jeep-geest, kunnen het Uconnect™ 8.4" NAV-systeem uitrusten met Jeep Skills. Deze opmerkelijk gebruiksvriendelijke app geeft specifieke indicatoren weer zodat bestuurders hun terreinprestaties kunnen opvolgen.

  Met Jeep Skills kunnen klanten het terreinpotentieel van de nieuwe Jeep Renegade ontdekken en zijn capaciteiten optimaal benutten. Jeep Skills informeert de bestuurder voortdurend over de rijsystemen voor het terrein en geeft op het 8,4"-scherm in real time praktische feedback over specifieke parameters zoals de tractie, de rolneiging, de hellingsgraad, de druk en de hoogte.

  Bijkomende nuttige voertuiggegevens zijn onder meer de oliedruk, de stuurhoek, de G-kracht, de druk op het gaspedaal en de remmen, de acceleraties van 0 tot 50 km/u en van 0 tot 100 km/u, de remafstand en de snelheid.

  Bestuurders kunnen een route uit een catalogus kiezen en meer te weten komen over de eigenschappen ervan of kunnen hun favoriete routes delen met de hele gemeenschap van Jeep Skills-gebruikers. Met hun rijprestaties en de doelstellingen die ze op bepaalde routes hebben bereikt, kunnen bestuurders een hele waaier aan badges verdienen volgens de moeilijkheidsgraad van hun verwezenlijking. Al deze badges worden bewaard op een specifieke pagina, als een soort van virtueel uitstalraam.

  Veiligheidsuitrusting van topniveau

  De nieuwe Jeep Renegade werd ontwikkeld om een hoog veiligheidsniveau te verzekeren dankzij diverse hypergeavanceerde veiligheidssystemen die standaard of als optie worden aangeboden, te beginnen met zes standaard airbags en de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) met elektronische koprolbeveiliging (ERM).
  Modeljaar 2019 werd bijgewerkt met nieuwe inhoud die het aanbod op vlak van veiligheid vervolledigt om een maximaal beschermings- en comfortniveau te verzekeren. Zo beschikt het hele gamma voortaan over de spoorassistent Lane Sense Departure Warning-Plus en de intelligente snelheidsassistent met verkeersbordenherkenning (Traffic Sign Recognition).

  Lane Sense Departure Warning-Plus gebruikt de optische sensor van de camera om de positie van de auto op de weg te bepalen. Wanneer de auto van zijn rijstrook afwijkt zonder dat er een richtingaanwijzer actief is, levert Lane Keeping Assist stuurkoppel om het traject te corrigeren en de wagen terug naar zijn oorspronkelijke plaats te leiden.

  Het nieuwe TSR-systeem (Traffic Sign Recognition) kan verkeersborden herkennen, waaronder snelheidsbeperkingen met en zonder restricties en waarschuwt de bestuurder met een alarm op het instrumentenbord. In combinatie met het Intelligent Speed Assistance-systeem, dat zich eenvoudig laat bedienen met de toetsen op het stuur, kan de snelheid worden aangepast aan de beperkingen die TSR heeft geregistreerd. De bestuurder kan deze meldingen echter ook negeren en de snelheidsbeperkingen van het verkeersbord afwijzen.

  Een opgewaardeerd Parking Pack (beschikbaar na de lancering) omvat een parkeerhulpsysteem voor parallel en haaks parkeren, die het inrijden (en nu ook uitrijden) van parkeerplaatsen vergemakkelijkt. Dit nieuwe pakket steunt op dezelfde functies als de vorige versie van het systeem. De wagen stuurt automatisch met de hulp van sensoren en camera's en de zijdelingse obstakeldetectie.

  Om het comfortpeil te verhogen en de typische functionaliteit van de Renegade te behouden, kreeg het opgefriste model een opgewaardeerd Function Pack, dat voortaan nieuwe voorzieningen omvat, zoals achteruitkijkspiegels die worden ingeklapt bij het vergrendelen van de auto en elektrische ruiten die met de afstandsbediening kunnen worden bediend. Alle elektrische ruiten beschikken ook over een tiptoetsbediening.

  Om een maximale bescherming te verzekeren, omvat het volledige gamma optionele veiligheidsvoorzieningen van de Jeep Renegade ook de botswaarschuwing Forward Collision Warning-Plus met Active Emergency Braking (standaard op Limited), de adaptieve snelheidsregelaar (standaard op Limited), de dodehoeksensor en de detectie van dwarsverkeer achteraan.

  De nieuwe Jeep Renegade is beschikbaar vanaf 8 september bij de Belgisch-Luxemburgse Jeep-distributeurs vanaf €20.700 BTWI (€20.016 in Luxemburg) voor de versie 1.0 T3 120 pk Sport.

   

  Brussel, 4 september 2018

   

  dernières vidéos

  recherche avancée

  Recherche...

  De
  Pour
  Recherche

  Images


  Download