10 octobre 2018

Melfi-fabriek maakt zich op om nieuwe Jeep Renegade Plug-in Hybrid te bouwen


De FCA-fabriek van Melfi (Italië) bereidt zich voor op de productie van de Jeep Renegade Plug-in Hybrid (PHEV), die begin 2020 op de markt wordt verwacht. De Renegade PHEV zal van de band rollen naast de Renegade en de 500X met verbrandingsmotor, die momenteel in de fabriek van Melfi worden geassembleerd.

De preproductie-exemplaren van de nieuwe Jeep Renegade PHEV zijn gepland voor 2019. De lancering van de nieuwe motor vergt een investering van 200 miljoen euro en een sterk engagement van FCA om alle werknemers op te leiden voor de lancering van deze nieuwe technologie. Ook de faciliteiten van de fabriek zullen worden gemoderniseerd.

"Met een totale productie van 742.000 Renegades, vormen de fabriek van Melfi en de Renegade respectievelijk de ideale locatie en het ideale product om de PHEV-aandrijving te lanceren en het gamma van deze uiterst succesvolle Jeep nog te versterken," verklaarde Pietro Gorlier, Chief Operating Officer van FCA voor de EMEA-regio.

Tijdens de FCA Capital Markets Day op 1 juni, waar het businessplan voor de periode 2018-2022 werd voorgesteld aan de financiële gemeenschap, werd duidelijk gezegd dat elektrificering een van de voornaamste nieuwigheden van het strategische plan is. De investeringen tijdens de looptijd van het plan zullen resulteren in een portfolio van technische oplossingen die FCA in staat zullen stellen om  aan de wettelijke vereisten te voldoen in elke verkoopregio. Tegelijk zal de technologie worden benut om de specifieke troeven van elk merk kracht bij te zetten. 

De Renegade PHEV is de volgende stap in de implementatie van die elektrificeringsplannen, nadat eerder dit jaar de minivolume Pacifica PHEV en de 'mild hybrid'-technologie 'e-Torque' voor de RAM 1500 pick-up werden gelanceerd. Tegen 2022 zal FCA zijn wereldwijde platformen aanbieden met een totaal van twaalf elektrische aandrijfsystemen (BEV, PHEV, full hybrid en mild hybrid). Dertig verschillende modellen zullen over een of meer van deze systemen kunnen beschikken.

 

Brussel, 10 oktober 2018

 

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen. Deze verklaringen steunen op de huidige verwachtingen en plannen van de groep betreffende toekomstige gebeurtenissen en zijn inherent onderhevig aan bepaalde risico's en onzekerheden. Ze hebben betrekking op gebeurtenissen en omstandigheden die zich al dan niet kunnen voordoen of die in de toekomst kunnen bestaan en mogen daarom niet ten volle vertrouwd worden. De werkelijke resultaten kunnen sterk verschillen van de resultaten uitgedrukt in deze verklaringen, en dat als gevolg van diverse factoren, waaronder de volatiliteit en achteruitgang van de financiële en kapitaalmarkten, inclusief een mogelijke nieuwe staatsschuldencrisis in de eurozone, veranderingen in de grondstoffenprijzen, veranderingen in de algemene economische omstandigheden, economische groei en andere veranderingen in de bedrijfsomstandigheden, het weer, overstromingen, aardbevingen of andere natuurrampen, veranderingen in de regelgeving van de overheid, productieproblemen, met inbegrip van capaciteits- en aanbodbeperkingen, en vele andere risico's en onzekerheden, waarover de Groep meestal geen controle heeft.

 

dernières vidéos

recherche avancée

Recherche...

De
Pour
Recherche

Images


Download