14 décembre 2018

Jeep® Winter Experience: vrijheid in alle seizoenen

 • Voor het volledige winterseizoen 2018-2019 heeft het merk Jeep®gekozen voor CampZero, het eerste Active Resort specifiek voor liefhebbers van de bergen, als de exclusieve thuisbasis voor de "Jeep®Winter Experience".
 • Mopar biedt fantastische mogelijkheden om Jeeps op een unieke en aparte manier te personaliseren, en ze klaar te maken voor schitterende avonturen in de sneeuw.
 • Gasten op de locatie in het hart van de vallei van Ayas, in de buurt van Champoluc, zullen totale beheersing kunnen ervaren aan het stuur van vierwielaangedreven Jeeps als de nieuweWranglerRubicon en Sahara, de nieuwe Renegade Trailhawk, de nieuwe Cherokee Limited 4x4, de Compass Limited 4x4 en de krachtige Grand Cherokee Trackhawk.
 • Het evenement brengt hulde aan de legendarische terreincapaciteiten van de SUV's van Jeep en sluit een jaar af dat in het teken stond van succes en de lancering van modellen als de nieuwe Renegade, Wrangler en Cherokee.
 • Met een verkoop die bijna 50% steeg tegenover 2017 is Jeep het snelst groeiende merk op de Europese markt (28landen van EU + EFTA-landen). Bovendien is Jeep goed op weg naar de vijftiende opeenvolgende maand van groei.
 • Het merk maakt zich klaar om in 2019 nieuwe doelstellingen te realiseren, te beginnen met de productie van de Jeep Compass in de fabriek van Melfi, waar ook de preproductie van de plug-inhybrideversie van de Renegade van start zal gaan.
 • Een prachtig, ongetemd landschap werd gekozen voor een evenement dat de geest van avontuur en vrijheid tot uitdrukking zal brengen die zowel liefhebbers van de bergen als Jeep®-eigenaars beroert. Dezelfde waarden vuren beide ook meteen aan om grenzen te verleggen, en nooit genoegen te nemen met minder. Zoals bij activiteiten in de bergen en ritten op of naast de verharde weg, ligt het plezier uiteindelijk niet alleen in de bestemming zelf maar ook, en vooral, in de reis ernaartoe. Aan het stuur van een Jeep kunnen bestuurders zich op het lastigste en meest veeleisende terrein wagen, ook wanneer het weer alles nog extra uitdagend maakt. Er is geen betere plek dan de bergen om de techniek, betrouwbaarheid en veiligheid van Jeeps in de verf te zetten. 

  Het merk Jeep zelf kan voor 2018 terugblikken op een buitengewoon traject, dankzij 12 maanden van continue groei over de vier seizoenen heen, met de karakteristieke vastberadenheid die het gamma altijd al onderscheiden heeft. Een SUV van Jeep kan immers met hetzelfde gemak de stad, de autosnelweg, zand, modder en rotsen aan. In zekere zin is de "Jeep Winter Experience" de laatste etappe van een lange tocht die in het late voorjaar startte op het Testcircuit in Balocco met de onthulling van de nieuwe Renegade MY19, de terreinvaardigste SUV in het B-SUV-segment, en de lancering van de nieuwe familie turbomotoren die ontwikkeld werd om een maximale brandstofefficiëntie en schitterende prestaties te verzekeren, ook in de Trailhawk-versie, die kan uitpakken met de beste terreincapaciteiten in zijn klasse. 

  De tocht werd in de zomer voortgezet met deCamp Jeep-editie van 2018in het Oostenrijkse Spielberg. Het bekende jaarlijkse evenement voor Jeep-liefhebbers was meteen ook de gelegenheid om de nieuwe Wrangler voor te stellen aan de internationale media. De iconische Wrangler blijft trouw aan zijn authentieke stijl en combineert legendarische terreincapaciteiten met een zeer hoog comfort en een schitterend weggedrag in het dagelijks gebruik.

  Met Sicilië als derde bestemming op de tocht dit jaar trok Jeep van de toppen van de Alpen naar de zonovergoten straten van het Middellandse Zeegebied. De prachtige locatie werd gekozen om het begin van de herfst aan te kondigen met de nieuwe Cherokee, een van de meer veelzijdige en opvallende middelgrote SUV's op de markt. Het model is de belichaming van een unieke combinatie van kenmerken, zoals legendarische en in zijn klasse toonaangevende terreincapaciteiten, authentiek en eigentijds design, een voortreffelijke dynamiek op de verharde weg, en een uitgebreid assortiment gebruiksvriendelijke connectiviteits- en veiligheidstechnologie. 

  Omgeven door de eerste wintersneeuw is het merk Jeep nu aangekomen in het verbluffend mooie Valle d'Aosta voor een schitterende "Jeep Winter Experience", met een volledig opgefrist gamma op het vlak van product, motoren, design, connectiviteitssystemen, rijhulp en veiligheid. De "Jeep Winter Experience" zal meer bepaald de kans bieden om kennis te maken met de gesofistikeerde 4x4-systemen van Jeep, van de Active Drive van de Renegade tot de performante Rock Trac van de Wrangler Rubicon, allemaal uitgerust met het Selec-Terrain-tractiecontrolesysteem van Jeep (behalve de iconische Wrangler), en uiterst geavanceerde veiligheidssystemen als Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Adaptive Cruise Control en Hill Descent Control. 

  De voet van het Monte Rosa-massief wordt de achtergrond voor het "Go anywhere, Do anything"-motto van het merk, dat de perfecte uitdrukking is van de bewegingsvrijheid en spirit die een gewone rit transformeert tot een buitengewone tocht, ongeacht weg- en weersomstandigheden. Dit zijn ook de emoties die teweeggebracht worden door de krachtige Grand Cherokee Trackhawk, die bezoekers aan de "Jeep Winter Experience" mogen uitproberen. 
  Vrijheid voor de eigenaars van een Jeep is er ook als ze hun wagen willen afstemmen op het koude seizoen. Voor hen ontwikkelde Mopar een unieke collectie originele accessoires, waarvan een selectie te zien zal zijn op de Renegade en Wrangler die voor CampZero geparkeerd worden. 

  De "Jeep Winter Experience" biedt de kans om meer te weten te komen over het volledige Jeep-gamma, dat een van de recentste is op de SUV-markt in de EMEA-regio, en dat in iets meer dan één jaar uitgebreid werd met belangrijke nieuwigheden. De verkoop steeg met bijna 50%, met een verdubbeling in Spanje en een stijging van 77% in Italië. Samengevat is Jeep in vergelijking met vorig jaar het snelst groeiende merk op de Europese markt (28 landen van EU + EFTA-landen), en is het nu goed op weg naar zijn vijftiende opeenvolgende maand van groei. Eind 2018 zal het Amerikaanse merk nog een record vestigen: de bijna vertienvoudiging van zijn verkoopcijfers sinds 2010. Een van de succesvolste modellen is de nieuwe Renegade, die het best verkochte model is van Jeep in de EMEA-regio. In november kende hij trouwens een meer dan verdubbeling van het aantal bestellingen in Italië tegenover 2017, waardoor hij naar de tweede plaats klom in het segment van de kleine SUV's. Tegen het einde van het jaar zullen er sinds zijn lancering 300.000 exemplaren van verkocht zijn. Analoog kende de nieuwe Wrangler een enorme stijging van de verkoop t.o.v. vorig jaar, met een toename van 80% in Europa en bijna een verdriedubbeling van het aantal inschrijvingen in Italië in oktober. Ook de nieuwe Cherokee heeft reden tot vieren, met een toename van het aantal bestellingen van circa 50% tegenover 2017. De nieuwe Compass kende een gelijkaardig succes, dat met bijna 65.000 verkochte exemplaren zijn positie als best verkopende Jeep-model in Europa verder verankerde. Daarnaast bleef hij in oktober de top-SUV in het C-segment in Italië. In Duitsland verdubbelde de verkoop van de Compass en in Spanje groeide het bestelvolume in oktober met ruim 33% tegenover vorig jaar. 
  Met die uitstekende resultaten loopt 2018 nu op zijn einde, en voor het nieuwe jaar is Jeep helemaal klaar om nieuwe doelstellingen te realiseren, te beginnen met de productie van de Jeep Compass in de fabriek van Melfi (Italië), waar ook de preproductie van de nieuwe Renegade PHEV van start zal gaan. De uitbreiding van het gamma met nieuwe speciale edities en belangrijke innovaties op het vlak van motoren, connectiviteit en infotainment zal ook doorheen 2019 worden voortgezet.

  Renegade en Wrangler gepersonaliseerd met originele accessoires van Mopar 

  De band tussen Jeep en Mopar, het merk van FCA voor aftersalesproducten en -diensten, is hecht. Beide verkennen samen al geruime tijd de wereld van personalisering. 

  Daarom zullen een Renegade en een Wrangler geparkeerd staan voor CampZero, voorzien van een selectie originele Mopar-accessoires De twee wagens worden nog aantrekkelijker en geschikter voor winteractiviteiten gemaakt met een specifieke skidrager op het dak van de Jeep Wrangler en een snowboarddrager op de Renegade. De markante metaalkleur Ocean Blue van de iconische Wrangler creëert een geslaagd contrast met de zwarte "1941"-graphics op de motorkap en "Moab"-sticker op de flank, samen met nog andere zwarte accenten die de sportieve look verder in de verf zetten, zoals het radiatorrooster vooraan, de brandstofvuldop, de buisvormige zijtreden, de drempelplaten en de ventieldoppen met Jeep-logo. Het geheel wordt verder aangevuld met tal van exclusieve accessoires, zoals een hardtop, spiegelkappen in koetswerkkleur, antislipmatten, specifieke handgrepen voor avonturen in de openlucht, en een achterkleptafel met iconisch Jeep-design. Het is slechts een selectie uit de meer dan 180 Mopar-accessoires die ontwikkeld werden voor de legendarische Wrangler om een zo breed en volledig mogelijke personalisering mogelijk te maken en te kunnen inspelen op de levensstijl van uiteenlopende bestuurders. Dankzij het innoverende Mopar Custom Shop-proces kunnen veel accessoires al bij de aankoop van het voertuig geconfigureerd worden, om vervolgens met dezelfde hoge kwaliteitsnormen rechtstreeks in de fabriek gemonteerd te worden, zodat de wagen helemaal afgewerkt bij de verdeler wordt geleverd, klaar om te vertrekken.
  De gasten van CampZero zullen ook een Renegade kunnen bewonderen met enkele van de meer dan 100 Mopar-accessoires die verschillende niveaus van personalisering mogelijk maken. De wagen krijgt een opvallende aankleding met een originele sticker op de motorkap, zwarte bumpers met Renegade-logo, specifiek gevormde spatlappen, en tal van grijze accenten, zoals het radiatorrooster vooraan, 16" lichtmetalen velgen en spiegelkappen. Beschermplaten en specifieke offroadpedalen zetten bovendien de extreme aard van de tentoongestelde wagen in de verf. Hij draagt ook de Jeep®Performance Parts-badge, uit het gamma originele accessoires dat Mopar specifiek ontwikkelde om de allerbeste bescherming en ongeëvenaarde prestaties te garanderen tijdens het terreinrijden.

   

  Brussel, 14 december 2018

   

  dernières vidéos

  recherche avancée

  Recherche...

  De
  Pour
  Recherche

  Images


  Download

  Galeries