05 novembre 2018

Jeep® Grand Cherokee vervoegt Italiaanse Carabinieri

De Jeep® Grand Cherokee heeft het uniform van de Italiaanse Carabinieri aangetrokken en gaat aan de slag bij de antiterrorisme-eenheid.

De bijzondere vloot van negentien Jeeps Grand Cherokee, afgewerkt in het welbekende blauwe koetswerk, wordt aangedreven door de 190 pk sterke 3.0 V6 MultiJet-dieselmotor, gekoppeld aan een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving.

Voor zijn werk bij de Carabinieri werden diverse onderdelen van de onstuitbare Jeep Grand Cherokee gepantserd, waaronder de voorruit, de zijruiten, de banden en het koetswerk. De ophangingsonderdelen werden versterkt om de wegcapaciteiten nog te verbeteren. Dat alles resulteerde in een interventievoertuig dat politiemensen een ongeëvenaard veiligheidsniveau verzekert en tegelijk een uitmuntende mechanische betrouwbaarheid biedt om elke missie tot een goed einde te brengen.

Deze speciale Jeeps Grand Cherokee werden tevens voorzien van volledig nieuwe blauwe ledzwaailichten die de nummerplaat op de achterklep flankeren. In het interieur onderscheiden ze zich door geavanceerde technologische politiesystemen, zoals het Odino-systeem, dat in real time verbinding maakt met de gemeenschappelijke databases van de Italiaanse politie, de dienst voertuiginschrijvingen en Ania. Het systeem draait op een Android-tablet van 7", die een handige plaats kreeg op de schuifrails op het dashboard.

De eerste van de negentien Jeeps werd enkele dagen geleden geleverd in Rome. Tegen het einde van dit jaar zal de volledige Grand Cherokee-vloot in heel Italië worden ingezet en zo het historische partnerschap tussen de FCA-groep en de Carabinieri bevestigen. Deze relatie gaat terug tot de periode na Wereldoorlog II, toen alle patrouillewagens werden geleverd door Alfa Romeo. De nieuwe Grand Cherokee-vloot vervoegt de Renegades en Wranglers die de Carabinieri reeds in gebruik hebben en plukt de vruchten van Jeeps legendarische terreincapaciteiten. 

 

Brussel, 5 november 2018

 

dernières vidéos

recherche avancée

Recherche...

De
Pour
Recherche

Images


Download