21 novembre 2018

De historische fabriek in Rivalta wordt een vooraanstaand logistiek centrum voor Mopar met services voor markten wereldwijd

De historische Fiat-fabriek in Rivalta, in de buurt van Turijn, is voorbestemd om een van de distributiecentra voor onderdelen van het merk Mopar te worden, en dit voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA) en andere markten wereldwijd. 

Na de snelle wereldwijde expansie van Mopar, het merk dat zich toelegt op technische bijstand, reserveonderdelen en klantenservice voor FCA-voertuigen, zal dit project een voormalige autofabriek transformeren tot een innovatief magazijn. Daarbij zijn criteria voor energie-efficiëntie en ecologische duurzaamheid bepalend voor de opslag en distributie van accessoires en reserveonderdelen. Het nieuwe centrum zal meer dan 5.000 bestemmingen ondersteunen, met aanzienlijk kortere levertijden aan verdelers en garages en daardoor ook een betere dienstverlening aan klanten. 

"In het licht van de internationale Mopar-merkontwikkeling blijft klanttevredenheid een van onze belangrijkste wereldwijde prioriteiten", zei Pietro Gorlier, Global Head of Parts and Service (Mopar) en Chief Operating Officer voor de EMEA-regio. "Wereldwijd het juiste onderdeel op het juiste moment leveren: dat is onze core business. Daarom blijven we investeren in meer dan 50 distributiecentra voor reserveonderdelen over de hele wereld. In het geval van Rivalta maken we er een erezaak van om een fabriek, een belangrijk symbool van industrieel erfgoed, te doen herleven en te transformeren tot een hypermodern en innovatief internationaal distributiecentrum voor reserveonderdelen dat onze Europese en overzeese markten zal beleveren."

Het merk Mopar blijft investeren om te voldoen aan de stijgende wereldwijde vraag. Dat bevestigen de meer dan 47.000 ton reserveonderdelen en accessoires die in de afgelopen 12 maanden alleen al in de EMEA-regio zijn geleverd


aan verdelers en garages. In Europa heeft het merk meer dan 260.000 producten beschikbaar, van accessoires tot reserveonderdelen voor alle FCA-voertuigenreeksen. Mopar is actief in meer dan 160 markten en beschikt over meer dan 50 distributiecentra voor onderdelen in meer dan 20 landen.

Project Rivalta

Het project Rivalta heeft tot doel de wereldwijde activiteit van het merk Mopar te optimaliseren, met ongeveer 340.000 vierkante meter aan ruimte, waarvan 40.000 vierkante meter bestemd zijn voor nieuwe gebouwen. De opslag- en laadzone zal een strategische positie krijgen om een rechtstreekse toegang tot het wegennet mogelijk te maken. Dat levert een aanzienlijk voordeel op in termen van behandeling van onderdelen en logistiek. In de loop van 2020 zal het nieuwe complex het regionale hoofdkantoor van Mopar huisvesten.

De akoestiek, airconditioning, meubels, natuurlijke en kunstmatige verlichting zijn ontworpen om werknemers een optimale werkomgeving te bieden.

De projectontwikkeling steunt op criteria van energie-efficiëntie en ecologische duurzaamheid, met name door het gebruik van zonnepanelen, regenwaterrecuperatie en de keuze voor ecologisch duurzame materialen. In elk geval wordt de grootst mogelijke aandacht besteed aan het evalueren van de levenscycli van grondstoffen, van productie tot verwijdering.

De nieuwe magazijnen voor reserveonderdelen zullen innovatieve oplossingen aanbieden wat betreft de ergonomie van werkstations die door het personeel worden gebruikt.

Al van in het begin is de site ontworpen om in het programma 'World Class Logistics' de hoogste graad te bereiken. Dat is de prestigieuze wereldwijde certificering die onder andere tot doel heeft om elke vorm van verspilling te elimineren in logistieke dienstverleningsprocessen. In 2017 bereikte Mopar al het 'Silver Medal'-niveau, en het is daarmee het enige merk/magazijn in de regio dat een dergelijke erkenning kreeg.

De nieuwe Mopar-kantoren in de fabriek van Rivalta zullen worden ontwikkeld op ongeveer 13.000 vierkante meter. Het hoofdkantoor combineert kantoorruimte, vergaderzalen, een cafetaria, restaurants, een conferentieruimte, ruime parkeergelegenheid en een park voor het personeel.

De Rivalta-fabriek werd opgestart in 1967 en was de plaats waar veel van de beroemdste Fiat-modellen geproduceerd werden, zoals de Fiat 124 Spider, Dino, Ritmo en Bravo.

Mopar: 
Het merk Mopar (een eenvoudige samentrekking van de woorden MOtor en PARts) is een merk dat zich toelegt op bijstand, reserveonderdelen en klantenservice voor FCA-voertuigen wereldwijd. Was het bij de oprichting in 1937 nog de naam van een reeks antivriesproducten, dan evolueerde het merk in meer dan 80 jaar tot synoniem voor totale bijstand en authentieke prestaties voor eigenaars en liefhebbers over de hele wereld.

Mopar is de referentie voor originele accessoires en reserveonderdelen van de merken van FCA Mopar-onderdelen worden ontworpen in samenwerking met de teams die de technische specificaties van FCA-voertuigen creëren, wat resulteert in een rechtstreekse link die geen enkel ander bedrijf voor aftermarket-onderdelen kan bieden. 

 

Brussel, 21 november 2018

 

dernières vidéos

recherche avancée

Recherche...

De
Pour
Recherche

Images


Download